Thursday, February 27, 2014

Langkawi 2014 (Day 2)

Sambungan dari Entry Day 1.

Hari ke2 kat langkawi adalah mase untuk jalan2 carik pasal.....aku dah booked 2bijik kereta untuk menyenangkan kitorang pusing 1 langkawi.....tapiiiii.....ade perubahan plan.....jadual berubah sikit dari plan asal.....pagi2 subuh mak mentua abang aku dapat call dari kampung.....neneknya(mak kepada mak mentua abang aku) meninggal dunia.....so kelam kabut sikit la.....cepat2 mak mentua abang aku kemas2 n kene bli tiket flight on the spot.....mak mentua n adik ipar abang aku tepaksa balik dulu.....beli tiket flight on the spot harusla mahal giler kan....2orang je dekat seribu.....emergency....

Lepas je abang n asben aku balik dari airport, kitorang pon terus gerak ke destinasi.....masing2 dh siap sarapan sume so senang ati la nak berjalan.....bestnye duk homestay tu sebab dekat dengan kedai2....so pagi2 ayah aku memang rajin g carik sarapan....beli untuk semua orang....

Destinasi pertama kitorang adalah jeti.....haha pagi2 dah ke jeti....nak beli tiket feri untuk balik esoknye...beli siap2 senang....xnak kelam kabut sebab time tu memang langkawi sesak dengan pelancong...lepas setel bli tiket feri kitorang g Billion plak....carik buggy untuk Hadif.....cam xdaya je nak bagi dia jalan n dukung....duk dalam buggy senang....hihi....carik2 punye carik jumpe la buggy yang agak murah....rm99....terdesak...beli jela kan.....

Setel bli buggy kitorang gerak ke makam mahsuri plak....men bedal je jalan ikut signboard....cam bese asben aku lead.....macam la penah sampai langkawi....tapi sebabkan asben aku ni terer bab2 carik jalan ni so follow jela...hihi.....sampai kat makam mahsuri tu tengok cam takde pape yang menarik....kene bli tiket kalo nak masuk....masing2 cam xbeminat je so marilah kite ke destinasi seterusnya....

Destinasi seterusnye adalah tempat beras terbakar.....mase ni punyela terik panasnye...tah bape kali kitorang g gerai2 beli air....pastu adela bli baju2 sikit....tshirt murah2 tu je....tayah yg mahal2...hihi....meh layan gambo...




Aku berkenan sungguh dengan rumah kampung ni....memang feeling kampung abeh la....cantikkk

Destinasi seterusnya adalah cable car......yang ni aku xpuas hati...bukan pe....aku tanye semua orang, semua takmo naik....aku ngan asben aku je yang beria nak naik....masing2 takut..gayat tinggi sangat...dah sampai kat area cable car tu masing2 tengok atas lagi laaa buat semua takmo naik.....haish frust aku.....diorang suh je kitorang naik....ape kes naik bedua je kan....kang bepeluh plak yang lain menunggu kat bawah....nak naik tu mesti take time gak tu...nak beratur lagi....so kenselll....

tak jadi naik cable car, kitorang gerak ke telaga tujuh....saje nak tengok ape ade kat situ....cuaca sangat2 lah panas....basah tiak aiii....haha....sampai area telaga tujuh tu cam sejuk sikit....sebab hutan je kan....kaki gunung....tapi situ xramai orang pon....xmenarik ke pe....kitorang redah je....tengok tempat orang kan...

Mendaki ke telaga tujuh

Tuan Belog pose sket...hhihi

Lepas masing2 dah semput mendaki sekerat jalan (xsampai pon tempat telaga tujuh tu) kitorang menyimpang jap....singgah tempat air terjun...tapi airnye macam xbape ade....takdela melimpah ruah air terjunnye...tapi si Hadif xkelip2 mata bila minah saleh pakai 2piece lalu depan dia....hahaha...cepat2 aku tutup mata dia....ish2 rosak2.....

Dah setel cuci mate tengok minah saleh kitorang pon turun....oh mase naik ni makayah n kak ipar aku xnaik skali...mak aku nak pitam....so duk diam2 kat bawah....minum ayaq kelapa.....

Dah kenyang melantak air kelapa, kitorang pon gerak ke Pantai Chenang...mase ni petang dah.....Hadif pon dh belengas sangat aku tengok...comot....sian dia baru tido jap lam kate dah bangun semula....hihi...

Sampai area pantai chenang jenuh plak mencarik parking.....punyela ramai manusia....dah jmpe parking kat hujung dunia, jenuh plak mencarik jalan nak ke pantai....hahaha haru betui la....


Saye sayang mak saye


Love this pic


Bersambung lagi....

No comments: