Thursday, July 18, 2013

Luahan hati Dayana

Masih lagi hangat isu si aserap ni ha......haih...tade ade tebace puisi hasil luahan dayana isteri pertama ashraf muslim.....mule bace dari post sorang geng group mommies....aku try2 gak tanye pakcik gugel...tapi pakcik gugel xbagi kerjasame lak.....so xjumpe blog yang share puisi tu....tup2 kak leen opismate aku tu bagi link satu blog ni....kredit to blog dear lady yang share kan puisi ni....dia amek dari FB dayana katenye.....jom bace bait2 puisi dayana ni...sedih aku bace....



Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah

Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah…mudah menyebut kun fa ya kun…

Tak usah bicara tentang setia

Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan

Tak usah bicara tentang tanggungjwb

Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu

Tak usah bicara tentang kesempurnaan

Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah

Tak usah bicara tentang dia

Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia

Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah

Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..

Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah…

Kerana satu dunia tahu
Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan…

part aku diasingkan darimu kerana dia tu yang paling menyentuh ati aku....moge dayana tabah hadapi dugaan maha hebat ni....

update!!...sebenarnye bukan dayana yang tulis puisi tu...tapi ana hawana......haih besela menda2 kopipes ni kan.....diorang ni kadang2 xreti2 nak kredit kan sumber tu.....xpasal2 aku tejebak salah info.....sorry....heh


kredit photo dari blog lekat lekit

ayat last may Allah bless u...dayana tu si pengkopipes duk skip....buat isu betul la....haih....


1 comment:

puan.mila said...

sedihkan baca sajak ni :(