Monday, July 15, 2013

Bazar Ramadhan

Weekend lepas sempat kami laki bini p terjah 2 bazar ramadhan.....sabtu ke bazar ramadhan Taman Melawati....ahad plak terjah bazar ramadhan Wangsa Maju.....dulu masa zaman cintan cintun aku ngan en asben terjah bazar ramadhan memang tujuan utama nak beli makanan untuk berbuka la.....tapi kali ni dah jadik laki bini dan dah ade anak plak tu, kami terjah bazar ramadhan sekadar nak cuci mate n beli kuih muih je.....sebabnye en asben berbuka mesti nak makan nasik.....so harusla masak sendiri je....lagi puas ati kan....leh makan sampai ke sahur.....jimatsss....

Mase g terjah bazar ramadhan taman melawati, kebetulan lak ade orang shooting untuk program astro....rancangan meletop....aku xtengok pon...dah kate kat umah xde astro....kat umah kampung adela.....huhu....so nampak la si neelofa ngan nabil tengah menjual ayam percik...kemain ramai nak beli ye.....peniaga gerai lain tengok jela.....rezki peniaga ayam percik tu la....

Jom tengok gambar....jangan teliur ye bulan2 pose ni....aku pon xsnap gambar makanan sangat...sebab ai is pemalu.....hoho
Neelofa ngan Nabil ngah bz meniaga




Pelbagai jenis air...tapi aku beli kt gerai len


Bazar Ramadhan kt Tmn Melawati sempit sket sebab ruang kecik

Hadif Zakwan 1st time ke bazar ramadhan

Haa nak citer pasal dak tecik yang tetibe ceria kemain masa kat bazar ramadhan.......ade 1 gerai ni jual air...brader tu pon menjerit la pomot kan...air..air ...air....yang dak tecik ni pon same nak jerit...ayer..ayer..ayer....haha....


Yang ni sebelum pose dah jual gaknye....kt area umh aku mlm 1st terawih dh bising budak2 men mercun....mane beli pon xtau la..
Gambar kat bawah ni plak mase ari ahad....bazar ramadhan Wangsa Maju...kt depan jusco alpha angle...

Rojak singapore.....tingin gak nak beli.....tapi mesti mahal ni....huhu

eh teselit tangan dak tecik

Bazar Wangsa maju ni luas sket....walaupun gerai kini kanan tapi xcrowded cam kat taman melawati....kawasan luas

Yang masa kat bazar ramadhan wangsa maju pon dak tecik ni ceria kemain.....mase aku duk nak bli kuih, dia nampak sorang baby ni...xpasti umo bape...ke dah todler..hihi...muke baby tu ketat je...baru bangun tdo kot....yang dak tecik ni punyela peramah...duk hai hai kat baby tu...tapi baby tu wat muke ketat je...haha sian anak ibu.....

Weekend minggu ni nak terjah bazar ramadhan mane la plak.....kitorang pon xde idea.....sebab kitorang bukan jenis merayap sangat....hoho....nanti la jalan2 tempat len plak...cuci mate je pon....hihi



No comments: