Thursday, June 27, 2013

Surat untuk anakanda

Dear Muhamad Hadif Zakwan,

Sejak akhir2 ni anak kesayangan ibu cam nak meminggirkan ibu je......sedihnye....kecik ati...trase ati......kalo pagi g anta kat nursery tu, ayah ade memang adik takmo ngan ibu....ibu hulur tangan nak amek adik nak bawak masuk ke nursery cepat2 adik berpaling....mintak ayah yang dukungkan.....macamkan ibu ni orang asing yang tak dikenali nak culik adik.....:(

Kalo belah petang plak g amek kat nursery, ayahnye takde.....kemain ibu semangat menyengih kat depan pintu tak saba nak amek anak kesayangan......rindu....tapi bile nampak ibu, n ibu nak amek kemain adik peluk bibik pengasuh tu.....taknak ngan ibu............waaaaaaaaaa sob sobsss.......kadang2 tu 2-3 kali gak bibik duk hulur suh g kat ibu tapi adik takmo gakkan....lagi kuat adik peluk bibik adela siap merengek2 tak nak ibu amek......sampai ati anak ibu......sampai ati meminggirkan ibu taw......T__T

Kalo kat umah plak asal ade ayah nak melekap dengan ayah jela.....ibu langsung tak heran......macam ibu tak wujud je.......nak main pon ngan ayah je.....ayah agah sikit je dah beria ketawe....kalo tengah duk main ngan ayahnye, ayah bangun jap je adik dah merengek....pastu laju2 merangkak nak g kat ayah......ibu yang ade kat situ memang tak heran kan.....sedih taw camni......

Yela tau la ibu ni garang......selalu marah adik........tapi pastu kan ibu pujuk balik....bagitau nape ibu marah....mane boleh kalo tak marah adik, nanti adik manje sangat.....memang la adik kecik lagi...ibu pon bukan marah beria.....marah2 manje je...tu pon adik nak protes pinggirkan ibu.....mentang2 ayah n bibik tak marah2 adik, tu yang sayang sangat sampai takmo layan ibu kan......takpela....tak nak kawan ibu takpe....ibu tetap sayang adik jugak....sampai akhir hayat ibu....ayah kate ibu tak pandai tackle adik.....takpe2...nanti ibu carik ilmu melawak bia adik seronok je ngan ibu.....


Yang Benar,
Ibu



p/s : tapi garang tetap garang ye....mane leh dua2 ayah n ibu manjekan adik.....betambah mengade2 nanti.....^_*

2 comments:

CikNaa said...

ciknaa dah invite awak join group tu by email tau.. try check dapat tak?

ciDa said...

xdpt pon ciknaa...fren request dr ciknaa kt fb saya dpt...