Tuesday, April 30, 2013

SELAMAT HARI PEKERJA

.: SELAMAT HARI PEKERJA 2013:. 

Selamat Hari Pekerja pada semua yang bergelar pekerja.......bukan hari ni...tapi esok ye....tapi kureng best sket la kn sebab cuti tengah minggu....kalo kene ari jumaat ke isnin ke kan best.....hihihihi.....eh esok pon besday adik lelaki aku gak......bagus dia time bsday kasi sume orang cuti....kehkehkeh....



Thursday, April 18, 2013

Baby Foods Chart


print, tampal kat petiais...heh

Alhamdulillah




Alhamdulillah...syukur atas rezki kurniaanmu Ya Allah...sesungguhnya Kau la perancang terbaik.....Alhamdulillah....Alhamdulillah....


Jahilkah?

Assalammualaikum....

Arini aku pose...baru nak start ganti pose smule...aritu dah start ganti tapi terrrstop pule.....hewhewhew....ni sambung balek.....harapan menggunung nak pose straight sampai abeh ganti 31 ari....tengok cane....heh....

Pagi tadi anta Hadif Zakwan ke nursery.....dak tecit tu leh merengek plak pas pengasuh amek die...die nak ikut aku.....hoho....selame ni anta nursery rileks je die...kadang2 tu riang kemain....tapi makin membesar ni makin macam2 la akal die...jangan nanti2 die melalak xnk kat pengasuh sudah.....

Lepas dah pass Hadif Zakwan kat pengasuh tadi, pengasuh duk la citer pasal sorang budak transit ni....dak lelaki...dah darjah 3.....beso tinggi gak budaknye...ade gaye budak darjah 6 je aku tengok....pastu pengasuh citer kat aku pasal dak ni nakkkk sangat masuk sekolah agama....katenye die dah banyak lupe yang cikgu2 kat sekolah ajar pasal fardhu ain, pasal solat semua....dia nak belajar n ingat semula......tapiiiiii......pengasuh tu kate mak si budak ni yang tak bagi masuk sekolah agama......nak buat pe masuk sekolah agama bagai katenye.......aku dengar tros terkesima.....cam xpecaye dalam dunia realiti aku leh dengar citer2 camni.....selalu nampak kat drama2 melayu je......ikut kate pengasuh tu, mak budak ni moden orangnye....terrrlalu moden.....even kakak2 n abang2 dak tu pon tak pernah masuk sekolah belajar agama....haih la....speechless dibuatnye.....ade jugak orang camni.....moden2 sangat sok lam mase dihitung nak tunjuk kemodenanan tu ke kat Allah? Honestly, aku ni pon bukan la perfect sangat.....ade banyak lagi kejahilan aku yang perlu diperbaiki dan dipelajari......tapi xdela sampai tahap kronik cmtu.....nauzubillah....sian aku kat anak die tu.....nak mendalami agama sendiri pon dapat tentangan.....tentangan dari MAK plak tu.....apela yang difikirkan maknye tu....

Masuk kete aku citer kat asben pasal tu....asben kate gak ape ke teruk beno maknye tu...sok2 sape nak mendoakan bile dah mati.....hmmm memang sian aku dengan budak tu....moga Allah bukakkan la pintu ati maknye tu untuk bagi anaknye belajar kat sekolah agama.....aku mohon jugak pada Allah jauhkan aku dan asben dari keadaan2 camni......tak ke mane haih nak moden2 sangat......yang terlebih moden ni pasan diri tu orang barat la gaknye....


Semoga Allah dorongkan kami untuk membesar dan mendidik amanah ni sebaiknye
-Hadif Zakwan sejam lepas dilahirkan-

Saturday, April 13, 2013

Sakit Kaki, Kuku, Tangan dan Mulut

Benda ni lame dah...ujung bulan mac ritu...tapi baru ni aku bekesempatan nak up citer ni....lepas je Hadif cirit birit ritu, aku ingatkan dah ok la.....harap Hadif sihat dan aktif smule....tup2 pagi sabtu 29mac aku bukak baju Hadif sebab die poopoo....skali tengok kat lengan n bahu die penuh bintik2 merah....aku ingatkan dia kene chicken pox....aku rileks je lagi...die pon xde merengek ke pe....kebetulan plak sabtu tu aku keje halfday, so aku g jela keje cam bese....tinggalkan Hadif dengan ayahnye sebab ayahnye sabtu xkeje....

Balik dari keje aku pon g la mencarik kelapa muda...nak kasik Hadif minum...yela aku bajet dia kene chicken pox kan....aku beli 2bijik kelapa...sampai umah bagi minum....abeh gak sebotol dia minum.....haus kot sebab nyusu n makan xnk sangat.....badan die pon panas gak...ade demam sket.....aku call mak aku, mak aku kate bagi je air kelapa tu pastu lap2 badan dia dengan air kelapa tu...bagi cepat surut....memang Hadif ni pakai pampers jela sebab banyak betul bintik2 merah tu...aku tengok pon ngeri....


habes belakang nek bintik2 merah
Esoknye ahad aku tengok hadif cam lom slesa sangat je so aku ngan asben pon g la kinik....g kinik mesti dapat losyen ke pe kan....kurang la sket ase gatalnye tu....aku xpegi kinik awal2 bukan pe sebab ubat demam memang ade, pastu sebab ingat chicken pox, so rase sapu n bagi minum air kelapa dah ok la kan....heee....

Kat kinik, masuk2 je bilik doc trus ngadu ngan doc pasal hadif kene demam campak...yakin tu....skali belum sempat duduk doc dah cakap..."ni bukan demam campak ni.....ni kene jangkitan kaki, kuku tangan dan mulut"....bederau darah kami laki bini dengar statement doc tu....pastu doc pon selak baju sume...dia kate memang sah bukan demam campak....sebab kalo demam campak, kua bintik2 merah seluruh badan...bahagian pewot sume...pastu cam berair....tapi hadif x....bintik2 tu bahagian lengan, kaki, bibir ade sket, montot, even anu dia pon ade gak bintik2 tu....manyak....memang ngeri aku tengok...lagi ngeri bile nak cuci lepas dia poopoo...isau takut die ase sakit @ pedih....pastu doc check dalam mulut....doc kate adela dalam 2-3bijik bintik2 merah tu....patut la xmo makan n nyusu....air liur pon meleleh je...ade bnda tu rupenye....

berpampers sahaje


Pastu doc tanye ubat demam ade ke x....aku kate ade lagi...so doc bagi losyen untuk sapu kat bintik2 tu...pastu 1 lagi ubat untuk sapu kat area bibir n dalam mulut...ubat tu kalo tetelan pon xpe....doc kate memang sepanjang bulan mac tu ramai yang datang dengan sakit yang same....virus tu leh kene melalui jangkitan @ melalui udara....pastu doc xkasi hantar hadif ke nursery nanti jangkit kat anak orang len....kanak2 bawah 5tahun memang senang kene jangkitan ni.....sebab antibodi lom kuat kan.....aku pon xtau camne hadif leh terkena jangkitan ni...tanye pengasuh katenye xde budak lain kene sebelum hadif...tapi ade sorang baby ni pon same xpegi nursery sebab kene jangkitan tu....same hari dengan hadif...so aku xtau sape jangkit kat sape....


penuh bintik2 kat bahu n lengan

disebabkan xleh hantar hadif ke nursery, makanye aku pon mengELkan diri....dahtu sape plak nak menjage dia kan.....aku ingat cepat la surut bintik2 tu...rupe2nye 2hari aku EL tu pon still xsurut....sudahnye esoknye ayahnye plak cuti....gilir2 jage....tapi mase ayahnye jage tu bintik2 tu dah mule kering...tinggal parut2 je xilang lagi....khamis tu kitorang memang xde pilihan, cuti dah xbape nak ade, aku pon kerap sangat dah EL....pilihan teakhir call pengasuh kate tepakse gak anta....tapi sume bintik2 dah kering...tinggal parut je...pengasuh pon stuju n kasi aku hantar....

tegaru2 die sebab bintik2 ni gatal jugak...nak2 kalo bepeluh

Ikut pade info yang aku google, jangkitan ni bukan cam chicken pox...kene skali seumo hidup....dia leh kene lagi selagi virus tu ade.....haih la lemah aku dengar.....cukup la skali ni.....pastu jangkitan ni xbahaye kat kanak2 dan bayi sebab die leh hilang dalam mase 3hari ke seminggu...ikut antibodi kanak2@baby tu....tapi yang jadi bahaye kalo pesakit tu kurang minum air....makan memang xlalu la....kalo dah kurang sangat minum tu cepat2 la bawak ke spital sebab bahaye kalo baby@kanak2 kurang air lam badan...leh bawak MAUT....haaa jangan memain...


abeh putih2 1badan sebab sapu losyen...tapi mulut tetap potpetpotpet...

Monday, April 08, 2013

Abil4Fauziah.....Takziah & Al-Fatihah

Mule2 skali nak ucap takziah kat saudara abil atas pemergian isteri tercinta yang mengadap Ilahi pada 2April lepas.....Aku tau citer pasal blog Abil4Fauziah ni lame dah.....pasal si suami (saudara Abil) yang bagi aku sangattttt la sayangkan isterinye, sanggup bekorban ape je untuk isterinye (Allahyarhamah Fauziah) tu.....saudara abil ni siap creat blog ni demi nak share perjalanan harian dia menguruskan isterinye yang terlantar tu dan share setiap perkembangan isterinye tu......dengan harapan bile isterinye sembuh dapat bace balik semua yang dikongsi dalam blog tu......jarang jumpe suami camni......mungkin ade tapi aku yang xtau....dan saudari abil ni sanggup berhenti keje dan berpindah dari bukit antarabangsa ke seremban demi nak jage dan ade kat sisi isterinye 24/7......besar pengorbanannye.....

Sekarang ni aku curik2 mase bace blog Abil4Fauziah ni dari awal......nak ikut kisahnye dari awal......agak ketinggalan tapi xpela......aku baru bace sikit je....sedih la plak bacenye.....moge saudara abil tabah menghadapi ujian Allah ni.....kalau nak bace blog Abil4Fauziah ni klik sini.


Friday, April 05, 2013

Pada Zaman Dahulu......Part 2

Ngengade sungguh la siap ade part2 bagai...hahaha....ala entri cam panjang sangat je.....jangankan orang len, aku sendiri tak suke bace karangan panjang2...kalo novel cinta xpe...hihi


Matrikulasi

Abeh dah zaman baju putih kain biru.....aku dapat tawaran matrikulasi negeri sembilan....xbekembang sungguh....susah nau aku nak kua dari n9 tu...hihi....xpe2 janji kua dari palong....haha....mase ni memang penyakit pendiam aku agak menjadi2....mane taknye, dak skolah aku yang dapat masuk matriks yang same 4 orang je...2orang dak sains, 2orang dak akaun....dah tu semua asrama n kelas lain2....hoii memang bediridikakisendiri la aku...dah la petame dalam idop duk asrama jauh dari mak bapak.....memang malam petame kat asrama tu aku nangis la...boooo.....eh silap2...bukan malam petame...tapi malam ke2...heh....tapiii....sifat pendiam aku tu mase kat dalam kelas je...sebab sume aku tak kenal.....tapi mase kat lam bilik, aku mesra gak la...sebabbbbbb....haaa sebab roommate aku sangat la frenly weh....dalam bilik aku ade 4orang....3melayu sorang cina...aku pon xtau ape motip diorang, dalam ade certain bilik MESTI ade sorang chinese sesat...pesal xsekalikan chinese tu dalam 1 bilik...semangat 1Malaysia gaknye.....tapi roommate aku sume ok...paling frenly si ell....ari petame masuk dah sangat mesra.....dah la lawa orangnye....mix....oh ye...ell ni adik bongsu awal ashaari.....memang sangat frenly n sayangkan kawan2....ilang tanggapan aku yang budak keyel ni sombong2...hihi

Kat kelas aku ni dah la pendiam, aku pon xtau camne aku leh dipilih jadi penolong ketua kelas....memang silap orang la korang ni.....diorang pilih aku pon sebab mase orientasi tu aku beratur depan skali.....chooyyy....maklum la...memasing sume xkenal sesame sndri...so mane nak tau sape yang bekaliber kan.....tapi aku pegang jawatan tu sampai abeh 2sem gak....haha....bukan aku buat pape pon...attend pejumpaan je....kebanyakan pendapat bernas sume dari kengkawan lain...lantak korang la...sape suh pilih aku...dah tu xde sape nak amek jawatan tu plak....yang xbest mase kat matrik ade sikit je.....aku ase direndahkan...dah la memang rendah....aku xpandai cam diorang....pointer mencanak2...aku nyawa2 ikan je.....tapi tayah la nak pandang rendah sangat kat aku kan.....yang pandang rendah ni sume puak2 dari pantai timur...sorry to say la...tapi tu hakikatnye.....mane yang sangat2 pentingkan semangat kenegerian la...yang lain dari negeri same ade je yg ok....dak2 laki siap aku gaduh sesame sndri kat asrama....gaduh pasal kenegerian...boleh?pantai timur begabung gado ngan dak2 pahang....tapi dak2 pahang disokong oleh johorian....haaa gado la korang....yang tu jela part xbest...yang len2 sumeeee best...ah rindu...


Universiti

Eh2....dak cida yang pointer corot tu dapat tempat gak kat Uni la.....hahaha...jangan nak pandang rendah sangat la kat aku yang memang dah rendah ni.....yang best part kalo masuk matriks, selagi pointer korang above 2.5....kompom name korang akan ade kat Uni malaysia ni....xkire la dapat yang ikut pilihan korang ke @ kementerian tetapkan...cam aku, dapat ikut pilihan...tu pon pilihan ke6....xpe janji dapat tempat......yang pastinyeee.....aku tecampak nunnn jauh ke kedah...nak kua sangat dari n9 kn...haa hamek...utara tros.....kalo kat matrik malam ke2 kat asrama aku nangeh tingat umah....tapi kat UUM lps je mak aku balik aku tros nangeh...hahaha.....sebak hoi....jauh tuuu aku kene tinggalkan.....nak sampai umah n9 mau makan sehari suntuk gak...sob sob......

tapi yang bestnye ramai aku kenal ade same kat UUM tu....dak2 matriks aku ramai gak asrama same....tapi the best part adalah dalam bilik aku yang 4orang tu, 3orang adalah dari matriks n9...sorang je matriks lain.....hohoho.....so dah senang sangat kat situ....roommate aku mase kat matriks dlu plak duk bilik depan je dari bilik aku...haha....tapi mase ni aku kureng sket dengan roommate aku yg kat matriks tu....ade bnda yang xbest nak aku kenang....pasal lelaki....ahdoi....ingat tamat sampai matriks je...upenye sambung lagi kat Uni....memang aku xrapat sangat dah dengan die sejak tu.....dengan dak2 lelaki tu aku malas nk layan sangat dah....heh

So, kat Uni ade ke yang xbest???MESTI la ade....tapi bukan buli, bukan pandang rendah....tapi aku slalu sentap ngan roommate sndri.....sampaikan masuk sem3, mase tu bulan pose....aku doa kat Allah bia la next sem aku ditukakan ke bilik lain....rommate baru.....haaa doa bulan pose memamg cepat makbul.....next sem nye memang aku tuka bilik....aku dapat roommate baru.....dak junior...tapi sorang tu sebaye aku, sorang lagi tua setahun....dua2 orang pantai timor.....ah tidaakkkk....tapi cam aku gtau tadi...xsume orang pantai timor ni bepuak2.....yang 2orang ni sangat la baeknye...jap je kitorang mesra....masuk sem seterusnye, masih dengan diorg, tapi tambah lagi sorang...dak pantai timor gak....so, roommate aku, 2 kelantanese, sorang ganu....aku sorang tetibe nogorian....haha....tapi kami sangat ok dan serasi.....sampai last sem aku jadi roommate diorang....dengan diorang la aku tau banyak pekataan baru dari pantai timor......contoh.....plastik = supik gelenya.....mase aku tau ni memang aku gelak giler2....hahahaha

Ok tamat dah.....cite pada zaman sekarang lenkali la citer.....aku sebagai pekerja plak xbanyak beza...tetap dengan sifat pendiam lagi pemalu....tapiiii bile dah kenal rapat......lu piker la sendri....

p/s : tingat ayat roommate mase 1st sem kat Uni...."Ari petame nampak syida, eee seram nak tego...muke sombong belagak....nyampah pon ade".....sekarang tidak lagi....dont ever judge people by their face expression...hiks...



Pada Zaman Dahulu....Part 1

Tetibe teringat aku mase dolu2.....kenangan mengusik jiwa betul....aku sorang yang agak pendiam.....kalo masuk dalam situasi baru, bejumpa orang2 baru, memang aku lah kera sumbang itu.....tak pandai langsung nak begaul ngan orang.....aku memang mengharapkan orang approach aku dulu....kalo tak memang aku duk diam2 jela....heh....

tapiiiii.....kalo dengan orang yang aku kenal memang akulah orangnye.....tak sah kalo tak mengarut dan melawak tah hape2.....sebab tu bile aku cakap kat kawan2 yang kenal rapat yang sebenarnye aku ni pendiam orangnye memang kaw2 la aku jadi bahan gelak diorang.....

Aku ni orangnye simple la jugak...tapi kadang2 telebey emosi.....kehkeh....nak imbau balik la kenangan dolu2

Sekolah Rendah

Mase darjah 1 aku selalu kene buli ngan dak lelaki kelas aku....tak gune punye budak...kecik2 xnak mamss....eh...tak2...mane de dendam.....jadikan kenangan jela....mase darjah 1 aku selalu kene buli ngan zaidi.....ye kot name die zaidi.....lupe plak....tapi ujung name die memang di...haha.....leh kate hari2 die nak buli aku....suke nau tengok aku nangeh gaknye....yela aku seda la aku buruk.....ah kan dah emo....sambung....kadang2 die dengki, time aku xde kat tempat duduk aku, die dengan xde adab sopannye g angkat kerusi aku letak atas meja....bayangkan la tetibe je kerusi aku sorang atas meja kan......bangang.....pastu ade la lagi die buli aku...tak ingat plak....pastu aku sebagai anak pompuan petame lam kuarge nak kate manje sangat xdela....tapi memang aku xkan teragak2 nak report kt mak aku la....mak aku garang oooo.....kepantangan die anak2 die kene cmtu.....cikgu pon leh kene sound kalo xbtl carenye...heh.....pastu mak aku arahkan abg aku yang no 2 g jumpe si pembuli tu dan sound....mase tu abg aku tu darjah 3....kitorang beza 2tahun je...sejak kene amaran keras dari abang aku tu trus dak tu xlakukan jenayahnye lagi.....tau takut....

Naik darjah 5, zaman buli aku lom berakhir lagi....tapi bukan dengan budak yang same.....dak zaidi tu masuk kelas len....padan muke...sape suh xpandai....kan dah kene tendang kelas corot....heh jahat aku....darjah 2 aku kene buli ngan dak yushary anuar....haaa aku ingat betul name die....sekarang dah kawen dah ade anak 1 dak yushary ni.....fren gak kt FB.....see, xdendam kan....hihi....dak yushary ni plak suke tarik tudung aku.....kadang2 sampai habes kebelakang tudung aku ditariknye....kuajaq sungguh....tapi mase ni aku xreport kat mak aku pon.....aku diamkan je....sebab aku dibuli kadang2 je....

Sekolah Menengah


Masuk skolah menengah makin ramai kawan baru.....bukan kawan2 dari skolah rendah dlu je....tapi ade gak budak skolah len msk skolah tu.....xdela muak sangat nak tengok muke yang same je kn....masuk sekolah menengah zaman buli berakhir dah.....xkan la dah msuk skolah menengah pon nak kene jadi mangse buli lagi kan...oh tidak.....


Aku ni jenis pangai kalo dah slesa kawan rapat dengan sorang, aku akan rapat dengan die je....bukan la bemaksud aku xkawan ngan orang len....kawan...tapi yg paling rapat sorang jela.....nak dijadikan cite, 1 ari ni aku ngan membe rapat aku ni g skolah....g belah petang....aku skolah belah pagi....mase tu aku pustakawan....abeh je mase kt library tu, aku ngan kawan aku ni nak blk la...aku tumpang moto die.....tetibe moto die xleh start...jenuh la kitorang gilir2 try start moto tu....tapi xleh gak.....pastu kitorang g public fon, kawan aku tu call umah suh abang die datang tengok moto tu.....abang die datang tu, rileks je kawan aku ni nek ngan abang die pastu trus lik umah.....aku ni tunggu la jap kat moto die yang xleh start tu....ingatkan kawan aku ni nak datang smule amek aku n hantar aku lik umah.....punye lame aku tunggu, skali abang die sorang je yang datang.....aku tunggu lagi....kot2 kawan aku on the way ke kan....tapi haram....sudahnye aku tanye abang die tu camne dengan aku....abang die kate kawan aku tu ade kat umah....aku lik jalan kaki jela....memang menyirap la aku kan.....aku cam orang bodo tunggu kat moto die tu, die leh rileks2 kat umah....aku ngan panas ati jalan kaki je balik umah...jauh gak skolah ngan umah aku....dah la panas terik mase tu....tapi panas lagi ati aku...disebabkan aku jalan kaki dengan pasaan panas, marah dan sebal buat aku xrase penat pon jalan kaki tu....haha....aku kalo dah marah dalam diam memang parah la....esoknye kat skolah aku xtego pon membe aku tu....aku trus xnk kawan die....ati panas sangat2.....aku carik kawan lain....bape bulan gak la aku xbetego sape ngan dia....hahaha aku pendendam dalam diam...jangan macam2 ngan aku...heh

Baru tingat, cite kat atas tu mase aku form 4....mase form 3 pon ade kene gak.....tapi dengan membe lain.....membe ni janji nak amek aku kat umah....nak g skolah petang same2....mase tu xingat ape motif g skolah....tunggu punye tunggu, membe tu xsampai2....nek cair dah bedak aku ni ha....dah lame sangat tunggu, ayah aku kesian tengok aku, trus g umah membe tu.....tengok dak tu ade umah ke x.....rupe2nye die dah lame kua umah...tapi xdatang amek aku pon.....last2 ayah aku yang anta.....memang panas la ati aku kan.....tengok2 die amek membe lain rupenye....aku paling benci orang bejanji dan mungkir janji camtu.....otomatik aku jadi benci gak nak bekawan ngan orang tu.....dan rupe2nye lagi die sebok nak tumpangkan membe yang umahnye depan umah aku je....janji ngan orang len, tapi amek orang len....orang depan umah aku lak tu....memang bangang...sorry to say aku ni memang pendendam dalam diam.....susah aku nak buang...sebabnye aku xleh trime orang cam main2kan aku.....cam aku ni senang nak dimainkan....memang ko kene pangkah la ngan aku pastu....



Wednesday, April 03, 2013

GA by MakDara

Merujuk kepade entri ni....aku dengan bangganye telah menyibuk menjoinkan diri dalam GA anjuran blogger Mak Dara untuk same2 rebut hadiah yang di offer....

Tapiiiiii....hari ni dah 3 Part Mak Dara post senarai pemenang untuk GA tu.....nombor aku langsung xmengena.....ini sudah mendatangkan kemarahan.....huhuhu.....


Nampaknye xde rezki aku untuk GA ni...kene usahe lagi la nampaknye.....try join GA lain plak.....Mak Dara pon jangan lupe buat lagi GA cmni ek....nak mencube naseb lagi.....huuhu....mane tau mengena plak nanti....hihi

Aku berterima kasih la kat GA anjuran Mak Dara ni......berkembang ukhwah antare blogger...dannn  bilangan follower belog xseberapa aku ni ha bertambah sket.....maceh2....aku pon dapat kenal bloggger lain dan follow blog diorg gak.....dannn maceh jugak la kepade kak leen aka opismate sebab mengetag untuk same2 join GA ni.....

Parlimen dah bubar??

update dari BH

Hari ni kecoh satu malaysia pasal parlimen dah dibubarkan.....makanye xlame lagi mengundi la kite....dan makanye tahun ni buat petame kalinye dalam hidup aku akan mengundi jugak....yeayy....eh over....hihi....yang election sebelum ni aku tak mengundi pon padahal umo mase tu dah lebey 21tahun...dah layak mengundi...tapi sebabkan aku xregister name kat SPR makanye xlayak la aku nak menyibuk pegi buang undi......

So, dengan semangatnye tahun ni aku akan pegi buang undi....name dah lame aku check....dah ade pon dalam senarai SPR.....tempat mengundi adalah di kampung halaman....dengarnye tarikh mengundi 27 april....balek kampung lagi la ujung bulan ni....tapi apesal 27hb????belum gaji seyhhh......mane tabung aku nk korek nak isiminyakbayatol nak balek kampung pegi mengundi...haih la.....ni yang buat semangat waja berkobar2 aku nak pegi mengundi merudum ni.....ade sape2 nak kasik aku duit tambang balek kampung x???hahaha....

p/s : undi adalah rahsia



Tuesday, April 02, 2013

Giveaway Lestari April

Sejak join GA mak dara hari tu rajin plak aku nak menjoinkan diri GA anjuran blogger lain...hihi....kali ni aku nak join GA anjuran blogger Kasih Lestari.

Yang giveaway anjuran mak dara hari tu bulan march punye...yang anjuran Kasih Lestari ni plak bulan april...amboi kalo tiap2 bulan join GA best jugakkan...mane tau ade rezki....hihi...Blog Kasih Lestari ni pon aku berkenalan melalui GA anjuran mak dara hari tu gak....bagus la berblogging ni dapat meluaskan ukhwah...lebih elok dari buat mende tak elok ye dak....

So sesape yang nak join GA ni sudi2kan lah klik banner ni ye...syarat2 penyertaan pon sonang yo...



Tempoh penyertaan GA ni bermula dari  2 Apr - 22 Apr 2013...

Good Luck!