Thursday, March 07, 2013

Rumah Idaman

Harga rumah sekarang macam hape je....kejap je dah naik mencanak....kalau naik singgit dua takpe jugak ni memang tak lari la ribu riban sekali naik....ikut harga tanah dan bahan binaan....haih la....abeh tu bile la aku dapat nak membeli rumah kalo camni keadaannye....nak kumpul duit amek mase gak.....kumpul baru dapat 3-4ribu, harga umah naek 30-40ribu....hahahahdoi...sampai ke tua la aku kumpul duit nampak gayenye.....

Sekarang ni tak tau la nak beli rumah camne......kalo ikutkan sume orang nak rumah landed.....rumah sewa aku sekarang rumah merpati.......kalau ikutkan memang aku tak berapa nak minat la...sebabnye kene turun naik tangga....takde lif....dahtu free parking...sape cepat dia dapat.....kalo ko balik lambat, siap sedia la parking tah mane2......menapak la ko nak sampai ke umah sendiri...dah la menapak pastu kene panjat tangga plak.....memang semput.....nak2 kalo baru balek dari kampung,,,barang harusla banyak....kompom2 la pilih barang yang penting je dulu bawak nek atas....yang lain2 sikit2 angkut esok2nye.....huhuhu.....

Ikutkan aku memang prefer rumah landed...tak payah nak rebut2 parking.....kete nampak je depan mata....ade space kalo aku tetibe trase nak jadi tukang kebun.....leh hias umah santek...tapiiiiiiii......kalo ko nak beli umah kat area kl ni mimpi la....melainkan gaji ko 10ribu sebulan......kalo nak sangat pon landed house nunnnn jauh disane......seremban, klang, rawang....harga leh hadap lagi la kot....tapi jauh la nak pegi keje......kos ulang alik lagi....atoyaiii.....acane tuh.....

Umah merpati kat kawasan lembah kelang ni memang banyak la....tu pon sekarang harge dah melambung2....bukan luas mane pon....hadoi ape nak jadi ni........sudahnye dapat ke tak aku nak ade rumah sendiri ni......phewwww......kalo beli rumah merpati ni banyak gak nak kene membaya......cukai segala cukai tu memang wajib baya la kan...dah tu ade plak maintenance cost....hadoi....kalo diorg maintain bagos takpe jugak...puas atila baya kan....kalo nan ado tak ke sakit ati nak membaya tu......haish.....

nak yang ni...nak yang ni.....ngeee....banyak gaji kau...huh


yang ni jela....boleh?

dapat yang ketiga dari atas tu memang takla....gayat haku 

yang ni jela...boleh? halaman luasss....sonok main keja2 polis sentri ngan anak2 nanti...hikhik 

ape-ape pon sila la kumpul duit dulu ye.....kalo ade tanah sendiri kan best.....leh jadi arkitek tak bertauliah lukis sendiri pelan umah ikut suke hati.....

No comments: