Wednesday, December 26, 2012

5 Bulan :: Selamat Ulangtahun Hadif

Semalam genap hadif 5 Bulan.....kejap je masa berlalu...rase cm baru je semalam aku beusaha meneran kuakan hadif...hihi....perkembangan 5bulan?belum meniarap pon lagi....mengiring je....isnin petang tu nampak cam hadif beria nak meniarap....aku pnye la cepat2 amek henfon cap ayam nak record la kunun....sampai ke sudah tak meniarap pon....lenguh tangan aku je pegang henfon cap ayam tu...hihi....takpe sayang...usaha lagi ye....bia la baby len  seumo hadif dah meniarap ke merangkak ke tapi ibu tetap tunggu perkembangan hadif ye.....chayok2 jangan putus asa...setiap baby kan tak sama perkembangannye....

sekarang mulut makin becok....bila mood ok keje membebel jela...pastu main air liur...saje membebel2 sambil menyembur2 air liur...pastu masukkan jari lam mulut....dah jari penuh ngan air liur, di pegangnye muka@ lengan ibu ayah.....pandainyee cari tempat lap air liur ye....pandai2...anak kesayangan sapela tu....abehla basah muke dengan air liur dia...yang selalu kene aku la...

pastu sejak masuk 5bulan ni hadif ade hobby baru.....apekah dia?bangun kul 4@5 pagi....sebelum2 ni ade gak bangun time2 camtu...tapi lepas nyusukan die sambung tido smule....tapi sekarang jangan harap.....dia bangun time tu pastu membebel2, meneran2 suara and menjerit2...hadoi la...ingat dah siang ke anakku...baru kul 4pagi kot.....ibu nak tido lagi....waaaa.....kalo nak membebel sorang2 takpe gak...ni kalo takde orang layan mula la merengek....hadoi la.....dah seminggu gak dia buat hobi baru ni...sigh....aku ni awal2 tu boleh la layan.....tapi kalo dah tak tahan sangat mengantuk plus jeles tengok ayahnye sedap berdengkur, aku pon ape lagi....ini tidak adil...kejutkan ayahnye pastu suh buaikan hadif....hihihi....keji....siap cakap "abang buaikan la hadif...ayg dh penat layan dia borak dari tadi...ngantuk giler ni...gilir2 la"...hihi....naseb bek asben jenis tak pentingkan diri sendiri...akur je buaikan hadif sampai dia tertido smule....sambil asben buai hadif yang potpet2 lagi dalam buai, ibu yang selamat berdengkur dulu...hihihi

semalam cuti krismas takde plan kemane2 pon...mule2 ade janji nak jumpe mamat ni...dia nak jual stroller...aku nampak iklan kt mudah.my....tapi pagi tu aku sms dia kate tak jadi nk jual plak...aduh la...bini dia tetibe tuka fikiran taknak jual plak....aku pon duk la bebalas 2-3 sms dengan mamat tu...pastu asben cakap "..dah2 la tu...orang tu dah tak jadi jual tak payah la nak bereply2 msj"....huuuu jeles puleww....:p

disebabkan tak jadi beli kat mamat tu aku and asben pon saje2 la menggoogle stroller lain....tenampak website sweet cherry...kedainye kat seri kembangan....takdela jauh sangat....adela stroller yang kitorang bekenan...harga pon murah....petang tu siap2 konon nak g tengok...pastu aku tuka fikiran...nak tengok kt jusco dulu....manela tau kedai tu tutup ke kan....maklum la cuti krismas...mula2 kitorang g tesco ampang dulu...manela tau ade yang bekenan and murah kan....pergi tesco tak jumpe pon yang bekenan...brand pon tah hape2 je...so gerak terus ke jusco au2.....usha2 jumpe stroller yang kitorang dah aimed kat website kedai seri kembangan tu....tengok2 harga lagi murah...kat kedai tu rm149.00...kat jusco rm129.00 je....tapi sedey sebab dah abeh...tinggal yang display tu je....laku sangat la plak...promoter tu suh try wusha kat jusco alpha angle...malas plak....last2 trus je beli yang display tu....try letak hadif dalam tu pon kemain riang je tengok....sebab beli je yang display tu sebab hadif dah merengek2 penat dan mengantuk....padahal baru je kua umah....haish budak comel ni.....1 sebab jugak die jenis takmo duk lame2 dalam baby carrier....tak suke tesepit je gaknye...hihi


Stroller pulsa jogger sweet cherry...LC100
(adiah ari lahir ke 5bulan...;p)

Ni la rupe stroller beli semalam....amek kaler merah....ade 2 kaler...merah ngan biru...tapi dah tinggal yang display je kan...tapi aku lagi bekenan kaler ni...takpe kot baby boy duk lam stroller merah...takkan sume nak biru je....gpon nanti kalo hadif ade adik pompuan leh bagi adiknye gune plak...eh....;p.....gambar model  hadif duk lam ni tak sempat snap sebab dak tu merengek sakan tepakse dukung je and ibu tolak stroller kosong...haih....


p/s....nanti nak buat review pasal stroller ni la

No comments: