Monday, December 03, 2012

4 Bulan :: Hadif dah pandai cakap

Salam isnin....

Hadif ni dah pandai cakap since umo 3bulan ritu....cakap lam bahase die la tapi...hihihi....kadang2 ade gak pekataan yang tekua dari mulut dia tu ade bunyi yang kita paham...kadang2 terdengar dia cakap..."aaaa...buuu...",....nak cakap ibu tapi jadi abu la plak.....haih...takpe la hadif...janji ade bunyi bu....ibu suke sangat dah tu....hihi.....tapi kadang2 ade gak dengar die sebut "maa....maa....".....haih nak panggil mama plak ke...hihi.....jap ibu jap mama....suke2 je nak tuka2 ek....

tapi sejak seminggu lepas hadif ni ringan je lidah dia sebut 1 pekataan ni....ibu jeles hokeh....."aaa....yah..."....oh my......asek sebut camtu je.....yang ayahnye harus la kembang idung kan anak dah pandai panggil dia.....betambah kesayangan la.....pastu belagak ngan aku...huh....yang hadif pon bile ayahnye leka ke benda lain tak layan dia, pandai dia borak sorang2 pastu die sebut...."aaa...yah".....dengan pantasnye la ayahnye g kat dia....men and melayan anak bujang dia tu......

cam lam kete mase nak anta g nursery tadi pon hadif duk sebut..."aaa...yah..."....eee ibu jeles hokeh...ibu kat sebelah ni....panggil ayah lak...ayah dah g keje....tak nak kawan hadif la camni...hihi....tapi seriously kami memnag teuje sangat2 la.....bukan sekali sekala dapat dengar hadif sebut ayah tu.....banyak kali gak die sebut.....lancar n jelas je plak tu......pastu kalo ayah dia agah kemain beria ketawa.....kalau ibu yang agah ikut mood die...kadang2 gelak kuat gak...kadang sengih2 je.....ibu kecik ati ni....hhuhu

p/s :: tak kisah la sekarang nak panggil ayah je....yang penting 1st word dengar panggil ibu....walaupon bukan "ii...bbuuu....tapi ...aaaa...bu".....ah janji ade bunyi bu....;p

No comments: