Wednesday, November 21, 2012

Hadif Seseme

Semalam pas amek hadif dr nursery tengok hidung die cm bekerak sket...bekas hingus yg dh kering....sebelum ni memang hadif seseme tapi sikit2 je.....sampai je umah die xmo letak kt bawah...nak aku pegang je...bile dudukkan die, aku tengok hingus die meleleh2....sebelum ni xde pon....haih....orang yang disyaki pembawak virus xlain xbukan asben aku la.......patut la hadif xmo letak kt bawah....die xselesa kot kalo baring.....mase duk lam car seat pon die meronta2 nak kua...huuu...

cmne ek nak bagi sembuh baby dari seseme tu...penah tanye nurse sebelum2 ni...nurse kate untuk baby hingga umo 2 tahun memang xde ubat seseme.....nak sedut ke ek......emmmm errr......heee.....sian lak aku tengok bunyi seseme die bile die baring tu...alhamdulillah la die tido malam xmeragam...ade sesetengah baby kalo seseme atau batuk meragam sebab susah nak tido....

hadif cepat2 baek ye.....sian ibu tengok.....

No comments: