Monday, July 16, 2012

False Labour + Selukan Pertama

ari sbtu malam yg lepas aku terpakse menghantar diri ke spital.....kene jugak wpon ase perlu ke x perlu ke x.....tp nk puaskn ati n ats desakan hubby n kak ipar aku, aku p gak spital mlm tu.....puncenye??sbb aku ase contraction start kul 9mlm...5minit skali....berterusan smpi la aku blk dr spital tu.....mule2 aku tgu gak kot2 contraction tu stop....tp smpi kul 11 still ade...5 minit skali tu...sape xriso kn.....misi kt KK yg aku check up pon de pesan kalo kerap sgt n bepanjangan cpt2 p spital check....

so dlm kul 11lbh tu aku n asben g la spital ampang.....register sume, misi suh tuka pakai kain sarung....n baring utk bt CTG...dlm stgh jam bt CTG tu doc pn dtg kt aku...tanye itu ini.....pstu doc kate nk check....dlm ati nk seluk la tu....ok redho.....serah diri je.....sakit la jgk...tp aku leh tahan lg.....doc kate lom bukak lg.....ok lega sket....doc dh tanye n explain2 lg pstu die tglkn aku....p kt patient len lak....aku mengigil la sorg2 kt situ....sejuk weh....

dlm duk menunggu tu aku duk la dgr mslh patient kiri kanan aku tu....yg sorg tu dh bukak 6cm....so akan ditolak ke labour room....yg lg sorg plak simpati aku kt die....die peknen 5mgu...tp detect peknen lua rahim....die kene admit mlm tu n esoknye kene operate buang sebelah rahim....ms nk blk tu tesempak ngan asben dak tu...hubby pon de sembang2 ngan asben dak tu ms tgu aku tu....sian gak kt asben dak tu....muke tahan nk nangeh je....xde rezki diorg.....

smbg blk cite psl aku....melalut ke lain plak...hihi...pas dh 15minit tgu tu doc lg sorg dtg....doc senior kot....pstu dgr doc yg seluk aku tu duk explain result dr die check aku tu....tah hape je die explain...bahse medic je sume...xphm aku.....pstu doc senior tu tanye aku duk mane...jauh x nk dtg spital....de transport n de org leh anta x in case pape....aku kate ade...n xjauh pon...kalo jln clear 15mnt leh smpi.....doc senior kate ok....die kate contraction aku mmg dh kerap sgt.....maybe esoknye aku deliver...die siap tanye nk stay spital ke nk blk....aku mstila nk blk.....dh bukaannye pon xde lg.....xnk aku tdo spital.....so doc kate kalo de turun tanda cpt2 dtg spital smule....

dlm kete otw blk umh aku dh cuak gak....yela doc senior kate esoknye kemungkinan aku besalin....takut gak weh......tp aku tenangkn ati je.....n smlm (ahad) xde pape tanda pon....contraction ade tp xcm ari sbtu tu....cume ms aku kua g giant jap aku ase sakit sgt2....pdhl br bwk bejalan sikit....aku ase cm nk turun tande....tp bile blk umh xde pon.....so aku smbg rehat je....

ari ni aku g keje cm bese....xde ase pape dh.....sakit kaki tu bese sbb bdn dh berat kn....aku gagahkn diri gak g keje....kt opis ramai org leh tlg kalo aku tetibe sakit kn....kt umah kang sorg2 sape nk tlg.....huuu

No comments: