Monday, July 16, 2012

Bile nk start cuti ni??

ramai yg dh betanye bile aku nk start cuti.....sbb diorg tgk aku cm xlarat sgt je.....lg 2mgu je nk due dh.....tp misi kt KK, kawan2 opis n doc yg check ctg ritu sume kate maybe kua awl.....btl ke x wallahualam....aku sndri xtau bile baby ni nk kua......menanti dgn saba je ni ha....contraction dh slalu ase since msk 36weeks....tp dh doc kate jalan lom bukak lg so kene la tgu je kn....tgu turun tande......

aku bkn xmo apply cuti awl......cuti aku bknnye byk lg....nk kene standby utk pas besalin gakkn...yela mane tau baby xsehat ke......nk mek EL ke....gpon kalo aku mek cuti awl pon pe aku nk bt kt umah...duk melangut je sorg2.....btnye sakit tibe2 sape nk tlg.....kt opis de gak ramai org leh tlg aku kn...gpon aku larat lg....kalo xlarat aku mek je mc....hihi....

nk apply cuti n rehat kt kmpg pon xleh gak.....asben aku sorg2 kt cni.....die msti nk ade kt sisi aku ms aku sakit kn....aku pon nk die ade teman aku....kire cm bg kekuatan la...hihi.....aku xmo nyusahkan mak ayah aku......kalo aku sakit nk besalin sape nk anto ke spital.....umh mak aku nk ke spital sejam lebey oooo....jauh.....silap2 sempat lak aku beranak lam ambulan.....huhu.....transport pon xde....xkn nk hrp jiran2 anta aku ke spital kn......lg la aku xnk nyusahkn org.....btnye sakit tgh mlm xk nyusahkn nk kejutkn org suh anta p spital......aku bkn pe....lam otak aku pk, ms ni mgkn diorg nk tlg.....tkt nanti2 kalo de selisih paham ke mule la nk ungkit2 sume bnda....aku plg xsuke part tu....aku paham sgt dh jiran2 keliling mak aku tu...hihu.....so tayah nyusahkn sesape...bia aku ssh sng kt cni dgn hubby aku.....bkn nk belagak nk tanggung sndri....tp lg better dr ade ungkit mengungkit kemudian ari kn.....ati org mane kite nk tau.....insyaAllah semoga dipermudahkan semuanye......amin.....

kalo aku xbesalin lg mgu ni mgkn aku akan apply cuti start 30hb....mgu pose tu kalo xlarat aku g je mek mc.....abeh cite.....dh doc kinik panel xmo plak kasi mc direct smgu....2ari je bleh....pstu sari dtg keje...2ari pstu nk mc lg br leh.....direct smgu mmg doc xmo bg....dekut....;p

No comments: