Friday, December 17, 2010

~Alam Pertunangan~

aku der tebace 1 blog ni...psl dugaan ms jg tunangan org....mmg btl la...pe yg die alami same sejibik dgn pe yg aku alami...so bt ms skrg aku sgt3 perlukan mereka yg berpglmn utk meyakinkn ati sanubari aku ni....huuu....sgt ngeri la....
ni aku pinjam sket content blog 2 td...adela aku tokok tmbh ikut kesesuaian situasi aku plak kn....

  • Mudah sangat nak terasa hati..sikit-sikit nak merajuk.. benda remeh pun nak sentap.. sampai kadang-kadang susah nak kawal.. Akal kata jangan merajuk, tapi hati kata nak merajuk jugak.. Biasanya hati yang menang (atau iblis yang menang?? hurmm..fikir-fikirkan..)
  • Bila tak dapat jumpa, rasa nak marah…sebelum tunang, tak jumpa sampai sebulan pun steady je.. selepas tunang, kalau boleh setiap weekend nak jumpa..
  • Perbualan dalam telefon selalu berakhir dengan air mata, tak pun dengan hati yang kecewa.. Tapi bila depan mata, happyje..tak ada pun gaduh-gaduh.. Pelik lah..
  • Terasa susah nak kumpul duit.. Ini sejak 3-4 bulan lepas..Sebelum elaun masuk, dah plan nak simpan lebih sikit..tapi bila elaun dah masuk je, tiba-tiba ada je benda yang kena pakai duit..Terpaksa bawa plan ke bulan depan..dan begitulah seterusnya…
  • Bila dah bergaduh tu, mula la terfikir betul ke dia ni pilihan yang tepat??”, “selamat ke/bahagia ke kalau kahwin dengan dia ni??…Hurmmm…hati kena tetap kalau tiba-tiba terfikir macam ni…Jangan terpedaya hasutan syaitan…
  • bile jumpe ade je yg xkene kt ati n jg bhn gaduh....aduih tensyen2....
  • Bila nak pilih tarikh kahwin, ada je rasa nak tangguh-tangguhkan…contohnya, dari pertengahan tahun jadi hujung tahun…
  • kdg2 bile2 kite dh beria2 die plak bt dunno jek...hadoi lg la tmbh panas ati n sakit jiwe...
  • yg menambah perisa plak bile tgk kwn 2 y dh lepas...mule la plak nk banding2 kn dgn "die"....dh mule la nmpk cm aku ni xtrime die seadenye...
  • Hasutan dan bisikan syaitan nak tengok kita buat maksiat sangat kuat.. walaupun dah bertunang, yang haram tetap haram..Elakkan untuk keluar berdua..Bila jalan-jalan tu, bawaklah kawan-kawan ke, anak buah ke…
  • bile dh gado 2 kite je nk menang...mule2 pk gak nk mengalah....tp pasaan 2 jap jela....jap lg bile xpuas ati temengungkit la mende2 yg dh beralah sblm 2...haish
aku skrg asek pk je...btl ke..btl ke n btl ke...2 je soalan yg de lam otak aku ni....owh sgt3 menyeksakan jiwe la....huuu...sigh~

No comments: