Wednesday, January 28, 2015

Bukan rezki kami...

Assalammualaikum...

Pheww lame giler kot xupdate blog ni...besawang abes..

Penutup 2014 amat menduga kami suami isteri...29.12.2014..tarikh yg paling aku akan igt...aku keguguran..3hari sebelum tu aku bleeding..mase dh xsedap hati dah..doktor pon kate xsepatutnye bleeding during pregnancy..aku redha..memang belum rezki kami nak menimang cahaya mata ke2...mane silapnye pon xtau la..kun fayakun...kalo dah bukan rezki kita tetap bukan rezki kita..

Sekarang ni aku ade sikit rasa fobia nak pregnant semula...yela takut berulang balik...tapi dalam masa sama hati meronta2 jugak nak baby lg...sonok tengok kawan2 memboyot...

InsyaAllah harap2 ade lg rezki kami...aminn...teringin nak baby girl pulak..tp kalo boy lagi aku ok je..nak bg kawan kat hadif...xdela main sorang2 je kt rumah..hihi

Tata...

Monday, June 09, 2014

Vitamin E Shaklee

Sempena promosi Jun 2014 Beli 6 Percuma 1...Vitamin E Shaklee...Hari ni nak share sikit info pasal vitamin E shaklee ni...

Vitamin E Shaklee mengandungi 400IU kandungan vitamin E dan 10mg selenium semulajadi dalam setiap kapsul...kandungan vitamin E terhasil dari 1kg benih gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam, 500g badam...Kandungan seleniumnya membantu tubuh menyerap vitamin E, memelihara membran sel, sel darah merah dan tisu2 otot.



Diantara manfaat utamanya adalah:-

  • melindungi jantung - pengambilan harian 800IU vitamin E (2biji kapsul) untuk jantung yang sihat, melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pengasidan lipid, meningkatkan kolestrol HDL, mengurangkan tekanan darah, menghalang platlet darah melekat ke dinding arteri, menghalang anemia hemolitik, penyakit jantung
  • meningkatan kemampuan reproduktif - kajian menunjukkan vitamin e mampu memulihkan kemampuan reproduktif. Para lelaki yang mengambil 600-800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
  • anti-penuaan - 1 kapsul vitamin e sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, aken dan bintik penuaan. Ia memulihkan tekstur kulit dan tona muka, dada dan otot peha
  • anti-oksiden - pengambilan lebih dari 1200IU sehari untuk anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas
  • kelestarian tenaga - meningkatkan kemampuan seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih
  • memperbaiki arthritis - meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi
  • menghalang keguguran - merawat musculus pectoralis fibrosis otot dada, sindrom prahaid dan sindrom menopaus
  • memperbaiki parut - memperbaiki bengkak dan ulser kulit




Untuk order boleh sms 
Syida 018-3937054 atau 
FB : Syida Kamarudin

Wednesday, May 14, 2014

Hadif Peniru

Salam..

25hb nanti anak ibu nak masuk setahun 10bulan dah...wuuu cepatnye mase berlalu....tak terkejar rasenye...hihi..


Makin membesar anak ibu ni makin macam keletah...penghibur hati ibu ayah...cinta hati ibu ayah....Sekarang ni anak ibu dalam fasa nak bercakap...ape orang sebut dia sebut....ade yang betul sebutan ade yang ikut suke dia je....ade mase dia bebel dalam bahse dia sendiri....kompom2 la ibu xpaham sepatah pon...hihi

Sekarang ni kat nursery pon teacher dah ajar macam2...menyanyi la....abc la...123 la...alif ba ta la....Alhamdulillah hadif mudah ikut...tapi belum betul2 banyak la sebutan nye..

" satu, uwe, tige, apat, nime, anam,,ojoh, apai, ilai, oloh,yashhh"
"wai, two, three, por, pai , cix, ebei, eight, nai, tennn"
"yahhiimmm....ayip, ba, ta ,sa ,jim, ha , ho, dal, sim, dot, toitt, ain, mim, nui, wau, ha, yaaa...aminn"

Haaa lebih kurang gitu la sebutan dia...hihi...ok la kan...aku suke sangat dah...banyak perkembangan positif. Selain tu banyak la pekataan simple yang dia mudah ikut..pastu kalo kite cakap pape cepat je dia ngikut n ajuk balik...kadang2 geram je...comel sangat..hihi

Pastu kalo arahan2 simple tu dia blh la ikut...contohnya nak mandi aku bukakkan baju n seluar semua pastu suh dia masukkan dalam bakul...dia tau mane satu bakul baju dia...kalo bukak ade sampah atau pampers aku suh dia amek n buang dalam tong sampah dia g buang kat tong sampah...kire betul la hala tujunye...kalo dah abeh menyusu botol letak atas meja...haa bab botol tu takde dah aku duk ulang2 arahan...dia akan buat dengan sendirinya....takde sepah2 kat lantai dh...sonok didik anak dari kecik...takmo sepah2 nanti sampai ke besar tak pandai kemas barang sendiri...

Kalo ikut memang banyak sangat perkembangan Hadif ni....kagum dengan anak sendiri...duk karang kat sini kang berjela2 plak...hihi

Ok la tu je nak cite...tata

Friday, May 09, 2014

PROMOSI MAY 2014 :MEALSHAKE





Salam...

Huuuu dah masuk 9mei baru nak up promo shaklee bulan ni...Better late than never la kan....

Ok cam biasa tiap2 bulan shaklee mesti ade buat promo yang buat orang2 tertanya2 dan tertunggu2...so bulan ni promosi MEALSHAKE...BELI 6 PERCUMA 1...atau dalam bahse omputih sebut BUY 6 FREE 1..hhihi.

Ok meh nak share sket ape kebaikan mealshake ni..

Mealshake ni mengandungi bahan semulajadi yang terdiri dari buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya non-GMO, lactalbumin(sejenis susu) dan lain2...

Manfaat:-


  • nutrisi lengkap - ia menyediakan 24jenis vitamin, mineral dan zat. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.
  • membekal nutrisi kepada sel tubuh - ia kaya dengan protein, membantu pembinaan sel2 kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain2..
  • membantu tumbesaran - mengandungi asid folik, biotin , kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel2 utk proses membesar
  • mengembalikan seri wajah - mengandungi vitamin B yg lengkap, zat besi dan copper yang cukup utk membina sel2 darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah dan kulit yg lebih cantik
  • detoksifikasi - kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus

So kesimpulannye mealshake ni sesuai untuk kanak2 berusia 1tahun hinggalah kepada orang dewasa. Anak, Mak, Ayah, Abang, Adik, Kakak semuaa boleh minum mealshake ni...Mealshake ni berperisa vanila...memang kegemaran dan kene dengan selera semua lapisan umur.


So sesapa nak order boleh kumpul2 order dengan kengkawan pastu dapat harga jimat. Boleh sangat nak buat stok utk bulan puasa nanti.

Nak order contact :

Syida 
018-3937054
Shaklee Independent Distributor

P/s - kalau ade sesiapa nak carik side income pon boleh contact ye...nanti daku citer details.

Thursday, April 24, 2014

Set Nutriwhite Skincare



Salam,

Hari ni nak share pasal set skincare dari shaklee ni...Nutriwhite Skincare...produk ni setanding produk popular tau macam skII semua tu...harga memang jauh lebih murah la...pastu jimat plak sebab pakai sikit je dah cukup...mau tahan setahun jugak baru abeh guna..

Ok meh nak explen sket kegunaan dan kebaikan setiap satu yang ada dalam set ni ye.

1. Gentle Deep Foam Cleasing
- membersih dan menyegarkan kulit
- kandungan rumpai laut didalamnya berfungsi untuk menghilangkan kotoran, membuang sel2 mati dan menegangkan kulit
- alga hijau pula menyahtoksin dan melembapkan kulit
- strawberi begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
- lembut dan menyegarkan

2. Soothing Radiance Whitening Softener
- melembutkan dan mengembalikan pH yang seimbang
- kulit berasa lebih tegang dan segar dengan rosemary
- kudzu menegang dan mencerahkan
- marshmallow melembabkan
- mengelakkan kulit jadi kering


3. Daily Defense Whitening Essence
- Bear-Berry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
- strawberi begonia untuk mengimbangkan pigmen kulit
- kacang soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompol jerawat
- mulberi untuk mencegah dari kerosakan akibat cahaya matahari
- tambahan vitamin c aktif untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
- lembut dan mudah diserap oleh kulit

4. Ultimate Protection Whitening Lotion
- licin serta kaya dengan pati botani seperti mulberi untuk mencegah kerosakan kuli akibat cahaya matahari
- Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit
- pelembap yang bertindak dari semua sudut ini melindungi anda dari kesan2 memudaratkan dari cahaya matahari
- membantu membina daya ketahanan kulit dan faktor persekitaran

5. Gentle Action Make up remover
- menjadikan kulit anda licin lembut dan berseri
- tunas pokok bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
- aloe vera menegangkan dan menyegarkan kulit
- lembut dan tidak berminyak

6. Spot Whitening Treatment
- memperbaiki kesan2 matahari serta jeragat kulit dengan cepat
- kuasa pencerahan botani dihasilkan dari pati likuoris dan peony yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
- cats claw menegangkan kulit
- vit c aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit

7. Overnight Renewal Whitening Cream
- memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
- linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
- scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
- vit c aktif mengurangkan tompok2 hitam serta mengembalikan seri wajah


Tahan sampai 9bulan.tahan sampai setahun....haihh jimatnyee

 So sesape nak try kebest an (ade ke pekataan ni) boleh contac sy ye.

Jom cantik..hhihi

Syida Kamarudin
FB : Syida Kamarudin
018-3937054

Thursday, April 17, 2014

Ubat (Medicine) vs Makanan Tambahan (Supplement)

Salam...

Semua orang pernah makan ubat kan?tak semua??yeke....kebanyakan dari kita makan ubat sejak kecil....jangan tipu..hiihi...hari ni aku nak share pasal ape beza ubat dengan supplement...dulu aku xtau...tapi sejak2 menjinakkan diri dalam dunia supplement ni aku jadi tau la serba sikit kepentingan dan kesannye pada tubuh badan...jom cekidautt...

Kredit info dari blog ramuan sihat

UBAT
MAKANAN TAMBAHAN (FOOD SUPPLEMENT)
1.     Ubat sama sekali ganjil dgn tubuh badan. Ia tidak menjadi sebahagian dari tisu2 kita, tidak juga menyumbang bahan2 berkhasiat.
Bahan berkhasiat kesemuanya adalah semulajadi dan penting kpd tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya kita akan mati atau sengsara akibat kelemahan fungsi organ.
2.     Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yg kuat yg boleh mengubah fungsi2 secara mengganggu tindakan biokimia dan proses2 enzim
Bahan2 berkhasiat bertindak membantu tinadakan biokimia dan pemprosesan enzim.
3.     Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan, kebanyakkan boleh kekal dlm badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan gangguan dlm perut, loya, gangguan penglihatan, gangguan mental, bintik2 merah, telinga berdengung, gangguan penghazaman dan akhirnya kematian.
Bahan berkhasiat tidak menimbulkan kesan sampingan. Menggunakannya berlebihan hanya terganggu sementara. Oleh kerana badan membina sistem2 enzim untuk menghadapi bahan berkhasiat, ianya bersedia menghadapi kelebihan.
4.     Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh terganggu antara satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan2 sampingan.
Bahan berkhasiat bertindak lebih baik secara bersatu antara satu sama lain. Bahan berkhasiat sedia membantu antara satu sama lain ibarat rantai. Kesemuanya harus bergabung untuk menghasilkan kesan yg lebih baik.
5.     Ubat baik dimakan biasanya dipertengahan antara waktu makan untuk mengelakkan dgn hal yg saling mempengaruhi atau pencarian oleh kesan daripada makanan.
Bahan berkhasiat baik diambil bersama makanan. Ianya lebih berkesan menyerap bersama makanan dan mempertingkatkan keberkesanan penghazaman lain2 faktor makanan.
6.     Ubat berkemugkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh. (kematian adalah kesan sampingan yg pasti)
Bahan berkhasiat adalah selamat. Tiada suatu pun kenyataaan yg tercatiti mengenai merbahayanya dgn pengambilan vitamin,zat galian dan asid amino.
7.     Ubat menghasilkan kesan pada setiap orang. Tidak kira apa keadaan seseorang itu, seseorang boleh merasai kesan pengambilannya.
Bahan berkhasiat tidak menghasilkan tindakbalas kpd seseorang. Ianya hanya memberi kesan sekiranya bahan2 berkhasiat ternyata berkurangan dlm tubuh badan.
8.     Ubat bertindak cepat dan menakjubkan. Seseorang boleh menerima kesannya dlm beberapa minit atau jam shj.
Bahan2 berkhasiat bertindak secara beransur-ansur (perlahan-lahan) dlm jangkamasa yg panjang. Ia kebiasaannyamengambil masa berbulan2 untuk mencapai kesan dan kejayaannya.
9.     Ubat merawat kesan atau tanda2 sakit, tetapi bukannya merawat punca sakit. Ianya hanya menutup kesakitan, disebaliknya ianya tidak memulihkan.
Bahan2 berkhasiat bertindak merawat terhadap PUNCA penyakit sekiranya digunakan kerana menampung kekurangannya. Jika sesuatu keadaan yg sedia ada itu berpunca dari kekurangan sesuatu bahan berkhasiat yg tertentu. Oleh itu menambahkannya ketika mengambil makanan dpt mengatasi masalah serta kerosakan yg telah terjadi tidak berulang lagi.
10.           Ubat perlu diberi pengawasan yg teliti bagi menghalang kelebihan sukatan yg merbahaya ke arah tindakan sampingan.
Pengambilan bahan berkhasiat tidak memerlukan pengawasan yg rapi sebagaimana pengambilan ubat-ubatan. Setiap sel badan hanya menerima bekalan bahan berkhasiat dgn terhad. Apabila keperluannya mencukupi, ia tidak akan menerimanya lagi. Kelanjutan berlebihan bahan berkhasiat adalah rendah. Keselamtannya amatlah terjamin.
11.           Orang tua biasanya memerlukan ubat pada suaktan rendah kerana mereka mudah mendapat kesan sampingan yg serius jika dibandingkan dengna orang muda.
Orang tua memerlukan lebih banyak bilangan bahan berkhasiat oleh kerana faktor2 kekurangan yg berlarutan begitu lama serta penghazaman yg lemah.
12.           Ubat sebenarnya boleh menghasilkan penyakit disebabkan oleh kesan sampingannya.
Bahan berkhasiat sedia memelihara (mengawal) badan daripada penyakit2 dengan pertama, menguatkan sel2 daripd serangan kuman bakteria , virus dan lain2. Kedua, melambatkan proses kemunduran (kelemahan organ berfungsi dengan baik) didlm badan.


So agak2 nampak x beza antara ubat dan supplement? tpuk dada tanya hati...prevention is better than cure.

Syida 018-3937054
Shaklee Independent Distributor